Naar het buitenland verhuizen? Zoekt u een verhuisbedrijf dat internationaal  verhuizingen naar bijvoorbeeld Polen, Italië, Frankrijk of Spanje verzorgd? Dan kunnen wij van KM uit van dienst zijn.

Naar het buitenland verhuizen met een sterke raadgever

Naar het buitenland verhuizen ok maar let op er komt er veel bij kijken.  Elke Belg die zijn gewone verblijfplaats in het buitenland wil vestigen, moet hiervan ten laatste de dag vóór zijn vertrek aangifte doen bij het gemeentebestuur van zijn woonplaats. Het gemeentebestuur geeft dan een bewijs van schrapping uit de bevolkingsregisters “model 8” af. Op basis van dit “model 8”, uw Belgische identiteitskaart en een bewijs dat u zich hoofdzakelijk en legaal in het buitenland gevestigd heeft (kopie verblijfsvergunning, attest van woonplaats van lokale autoriteiten, …) kunt u zich vervolgens laten inschrijven op het Belgische beroepsconsulaat dat bevoegd is voor uw nieuwe gewone verblijfplaats.

Goedkoop verhuizen

Naar het buitenland verhuizen met KM is kiezen voor goedkoop verhuizen, wij werken binnen ieders  budget. Ons verhuisbedrijf heeft  reeds 10 jaar ervaring in internationaal verhuizen en hanteren zeer scherpe tarieven. Wij werken met een team van professionele verhuizers met een passie voor verhuizen. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wilt u meer weten wat het kost om te verhuizen met KM?

Contact

Naar het buitenland verhuizenN Contacteer ons  voor meer info via Mail naar: verhuizingen@kempentransport.be of Bel+32(0)14 75 43 91 Onze internationale verhuis experts zijn er om eventuele vragen te beantwoorden. Kemen Transport is de expert in naar het buitenland verhuizen, wij rijden naar Portugal, Zweden, Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen, Griekenland, Engeland, Hongarije, Duitsland, Bulgarije, Finland, Luxenburg, Ierland, Spanje en heel wat andere landen.  

Tips voor een verhuis naar het buitenland

Het hoeft je niet te verbazen natuurlijk want naar het buitenland verhuizen brengt een hele papiermolen  met zich mee. We zetten even alle praktische tips op een rijtje. 1. Fiscaliteit: Je vraag een afrekening van het lopende aanslagjaar bij het lokale belastingkantoor. Dat kan aardig wat voeten in de aarde hebben, omdat de fiscus mensen die naar het buitenland vertrekken per definitie als verdacht lijkt te beschouwen. Schrik niet van dringende aanmaningen om te betalen, ook al gaat het om luttele bedragen. Verhuizen in de zomer kan fiscaal gunstig zijn, aangezien je inkomsten dan verdeeld worden over een Belgisch en een buitenlands aanslagjaar. 2. Pensioen: de Rijksdienst voor Pensioenen geeft op zijn site behoorlijk wat informatie over wat er met je pensioen of pensioenrechten gebeurt als je verhuist. In de EU geldt in principe een overdracht van pensioenrechten. In de huidige context is het echter veiliger om je pensioen eerder door België dan door Portugal of Spanje te laten uitbetalen. 3. Sociale zekerheid: ook de Belgische sociale zekerheid biedt ruggensteun voor emigranten. Wie zonder job op avontuur trekt, kan bijvoorbeeld zijn werkloosheidsuitkering nog drie maanden laten doorlopen. 4. Verblijf: een huis of een school voor kinderen zoeken stel je best niet uit tot je aankomt in je nieuwe woonplaats. Via een netwerk als Vlamingen in de Wereld of l’Union des Francophones Belges à l’Étranger (UFBE) kan je vooraf contacten leggen of informatie aftoetsen. 5. Gezondheid: het is ook goed om bij je ziekenfonds langs te gaan voor een EU-formulier me je direct te kunnen inschrijven bij het lokale fonds. 6. Auto: Wie zijn auto meeneemt, bereidt zich best voor op flink wat papierwerk om hem ter plaatse in te schrijven. Nieuwe inspectie, nieuwe verzekering en ettelijke stempels van de douane zijn geen uitzondering. 7. Bevolking: Het allerlaatste wat je doet voor je vertrekt, is je laten uitschrijven uit het gemeenteregister. Op dat moment heb je België officieel verlaten en kunnen alleen lokale ambassades of consulaten je nog helpen bij administratieve kwesties. Bron: Netto.be