Home / Verhuizen naar Frankrijk

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.
Extra informatie?

Verhuizen naar Frankrijk

Verhuizen naar Frankrijk? Dan zit je hier goed. Deze website is een concept van Kempen Transport. Wij verhuizen particulieren en bedrijven naar alle landen binnen Europa. Frankrijk is een populaire bestemming voor mensen die willen verhuizen. Of je nu op zoek bent naar een beter klimaat, meer rust en stilte of een nieuwe uitdaging, Frankrijk heeft veel te bieden. Hier vind je alles wat je moet weten over verhuizen naar Frankrijk, van de praktische zaken tot de culturele verschillen.

about-img

Heldere offerte, duidelijke planning

Stipt, correct en persoonlijk contact

about-img

Top service

Een goede communicatie is zeer belangrijk voor ons!

about-img

Verhuizen naar Frankrijk

Als u van plan bent om naar Frankrijk te verhuizen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze grote stap. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat u moet weten voordat u naar Frankrijk verhuist, zodat u zonder zorgen en stress kunt verhuizen naar uw nieuwe thuis.

Een verhuisbedrijf inhuren

Een van de eerste dingen die u moet overwegen bij het verhuizen naar Frankrijk, is het inhuren van een verhuisbedrijf. Een goed verhuisbedrijf zal u helpen bij het organiseren van uw verhuizing en zorgen voor een efficiënte en soepele verhuizing. Het is belangrijk om te kiezen voor een verhuisbedrijf dat ervaring heeft met verhuizingen naar Frankrijk, zodat zij weten welke regels en voorschriften er gelden.

Het regelen van uw verblijf in Frankrijk

Voordat u naar Frankrijk verhuist, is het belangrijk om te regelen waar u gaat wonen. U kunt kiezen voor een huurwoning of een aankoop van een eigen huis. Als u kiest voor een huurwoning, is het aan te raden om vroegtijdig te beginnen met het zoeken naar een geschikte woning, zodat u zeker weet dat u op tijd een woning heeft. Als u kiest voor een aankoop van een eigen huis, is het verstandig om een goede makelaar in de arm te nemen die u kan helpen bij het vinden van een geschikt huis.

Het regelen van uw verzekeringen

Het is belangrijk om uw verzekeringen goed te regelen voordat u naar Frankrijk verhuist. Zorg ervoor dat u een goede verzekering heeft voor uw huis en inboedel, zodat u beschermd bent tegen onverwachte gebeurtenissen. Het is ook verstandig om een ziektekostenverzekering af te sluiten, zodat u verzekerd bent van medische zorg in Frankrijk.

Waarom kiezen voor Kempen Move?

Er zijn veel redenen om  internationaal verhuizen via Kempen Transport te kiezen voor uw verhuizing:

 1. Jarenlange ervaring
 2. Persoonlijke service,
 3. Een wereldwijd netwerk van agenten
 4. Top communicatie met mail en gsm top
 5. Goede prijs- kwaliteit verhouding
 6. Alle gemaakte afspraken werden correct nagekomen
 7. Onze verhuizers zijn attentvol, héél voorzichtig en vakbekwaam.
 8. We maken een duidelijke offerte waar alles bij inbegrepen is.
 9.  Dé Kosten internationaal verhuizen vallen mee!

Verhuizen naar Frankrijk verzorgt al meer dan 15 jaar internationale verhuizingen. Wij begrijpen de behoeften van gezinnen die van het ene naar het andere land verhuizen.

Vooruitplannen en goede communicatie zijn de sleutels tot een succesvolle verhuizing.

Uw bezittingen zijn in goede handen bij goedkoop internationaal verhuizen via Kempen Transport. Vraag ons  meer info over de Kosten van verhuizen naar Frankrijk.

verhuizen naar Frankrijk

Een juiste afhandeling van een verhuis is zowel voor u als ons als verhuisfirma erg belangrijk.

Om uw aanvraag in behandeling te nemen, stellen wij u een aantal belangrijke vragen.

Zodra u ons formulier verzend, wordt uw aanvraag in behandeling genomen door het team van goedkoop internationaal verhuizen. 

U ontvangt zo snel mogelijk van ons een e-mail terug.

Op naar Frankrijk: de meest complete gids”

Voordat je naar Frankrijk verhuist, is het belangrijk om je voor te bereiden op de praktische zaken. Hieronder vind je enkele belangrijke puntjes:

 • Visum en verblijfsvergunning: Als je langer dan drie maanden in Frankrijk wilt verblijven, heb je een verblijfsvergunning nodig. De procedure om een verblijfsvergunning te krijgen varieert per land.

 • Huisvesting: Er zijn veel verschillende soorten huisvesting beschikbaar in Frankrijk, van appartementen tot herenhuizen. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met zoeken, zodat je de beste optie voor jouw situatie kunt vinden.

 • Bankzaken: Je moet een bankrekening openen voordat je naar Frankrijk verhuist. Je kunt dit het beste van tevoren regelen, zodat je zodra je in Frankrijk bent, direct over geld beschikt.

 • Verzekeringen: Je moet je verzekeren voordat je naar Frankrijk verhuist. Dit omvat onder andere een ziekteverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

 • Taal: Het is belangrijk om de Franse taal te leren voordat je naar Frankrijk verhuist. Hierdoor kun je je beter redden in het dagelijks leven en maak je sneller contact met de plaatselijke bevolking.

Culturele verschillen Naast de praktische zaken, is het ook belangrijk om rekening te houden met de culturele verschillen tussen Nederland en Frankrijk. Hieronder vind je enkele belangrijke verschillen:

 • Eten: In Frankrijk wordt veel waarde gehecht aan eten en drinken. Er wordt veel tijd besteed aan het bereiden en eten van maaltijden.

 • Werktijden: In Frankrijk zijn de werktijden anders dan in Nederland. Veel winkels zijn bijvoorbeeld ’s middags gesloten.