Verhuizen naar Italië

Home / Verhuizen naar Italië

Specialist in verhuizen naar Italië

Verhuizen naar Italië? Dan zit je hier goed. Deze website is een concept van Kempen Transport. Wij verhuizen particulieren en bedrijven naar alle Europose landen. Verhuizen naar een ander land is een grote stap en vereist veel voorbereiding en onderzoek. Als u overwint naar Italië, wilt u er zeker van zijn dat u voorbereid bent op alle aspecten van het verhuizen, van visa en vergunningen tot de zoektocht naar een woning en de verkenning van de lokale cultuur.

about-img

Heldere offerte, duidelijke planning

Stipt, correct en persoonlijk contact

about-img

Top service

Een goede communicatie is zeer belangrijk voor ons!

about-img

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vul hier de stad en land in
Vul hier de stad en land in
Geschatte volume
Click or drag a file to this area to upload.
Extra informatie?

Verhuizen naar Italië

Wanneer u besluit om naar Italië te verhuizen, komt er veel op u af. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op deze grote stap. In dit artikel bespreken wij alles wat u moet weten voordat u uw verhuizing naar Italië in gang zet.

Voorbereidingen voor uw verhuizing

Voordat u begint met de praktische zaken van uw verhuizing, is het verstandig om u goed te verdiepen in het land waar u naar toe gaat. Leer de gewoonten en culturen van de Italianen kennen, zodat u zich snel thuis voelt in uw nieuwe omgeving.

Vervolgens is het tijd om de praktische zaken te regelen. Hieronder vindt u een aantal belangrijke stappen die u moet doorlopen voordat u vertrekt.

 1. Regel een verhuisbedrijf: Het is verstandig om tijdig een verhuisbedrijf in te schakelen om u te helpen bij de verhuizing. Zij hebben de kennis en ervaring om uw verhuizing soepel te laten verlopen.

 2. Zorg voor een woning: Het is verstandig om op tijd te beginnen met zoeken naar een geschikte woning in Italië. Zo kunt u zich alvast aanpassen aan de nieuwe omgeving.

 3. Regel verzekeringen: Voordat u vertrekt is het verstandig om uw verzekeringen op orde te hebben. Zo weet u zeker dat u verzekerd bent tegen eventuele ongelukken of schade tijdens de verhuizing.

 4. Regel uw papieren: Zorg ervoor dat uw paspoort, visum en eventuele andere belangrijke documenten op orde zijn voordat u vertrekt.

Overwegingen en tips

Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en een ontspannen levensstijl. Het is geen verrassing dat steeds meer mensen besluiten om naar Italië te verhuizen. Of u nu op zoek bent naar een nieuw avontuur, een rustiger leven of gewoon op zoek bent naar meer zon, Italië biedt het allemaal. Maar verhuizen naar een nieuw land is een grote stap, en er zijn veel factoren om in overweging te nemen. Hier bespreken wij alles wat u moet weten voordat u uw verhuizing naar Italië in gang zet.

Voordat u begint met de praktische zaken van uw verhuizing, is het belangrijk om u goed te verdiepen in het land waar u naar toe gaat. Hieronder vindt u een aantal overwegingen die u moet maken voordat u besluit om naar Italië te verhuizen.

 1. Taalbarrière: Hoewel veel Italianen Engels spreken, is het toch verstandig om enige kennis van de Italiaanse taal te hebben. Dit zal u helpen om beter te integreren in de Italiaanse samenleving en om makkelijker aan het werk te gaan.

 2. Kosten van levensonderhoud: Het is belangrijk om u ervan bewust te zijn dat de kosten van levensonderhoud in Italië hoger kunnen zijn dan u gewend bent. Dit geldt met name voor de grote steden als Rome en Milaan.

 3. Woningmarkt: De woningmarkt in Italië is anders dan in Nederland of België. Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar de verschillende opties en om uw verwachtingen aan te passen aan wat er beschikbaar is.

 4. Werkmogelijkheden: Het is verstandig om u te verdiepen in de werkmogelijkheden in Italië en om te kijken of uw vaardigheden en opleidingen daar in trek zijn.

Waarom kiezen voor Kempen Move?

Er zijn veel redenen om  internationaal verhuizen via Kempen Transport te kiezen voor uw verhuizing:

 1. Jarenlange ervaring
 2. Persoonlijke service,
 3. Een wereldwijd netwerk van agenten
 4. Top communicatie met mail en gsm top
 5. Goede prijs- kwaliteit verhouding
 6. Alle gemaakte afspraken werden correct nagekomen
 7. Onze verhuizers zijn attentvol, héél voorzichtig en vakbekwaam.
 8. We maken een duidelijke offerte waar alles bij inbegrepen is.
 9.  Dé Kosten internationaal verhuizen vallen mee!

Verhuizen naar Italië verzorgt al meer dan 15 jaar internationale verhuizingen. Wij begrijpen de behoeften van gezinnen die van het ene naar het andere land verhuizen.

Vooruitplannen en goede communicatie zijn de sleutels tot een succesvolle verhuizing.

Uw bezittingen zijn in goede handen bij goedkoop internationaal verhuizen via Kempen Transport. Vraag ons  meer info over de Kosten van verhuizen naar Italië .

verhuizen naar Italië

Een juiste afhandeling van een verhuis is zowel voor u als ons als verhuisfirma erg belangrijk.

Om uw aanvraag in behandeling te nemen, stellen wij u een aantal belangrijke vragen.

Zodra u ons formulier verzend, wordt uw aanvraag in behandeling genomen door het team van goedkoop internationaal verhuizen. 

U ontvangt zo snel mogelijk van ons een e-mail terug.

Visa en Vergunningen

Het eerste wat u moet doen als u van plan bent om naar Italië te verhuizen, is uw visa en vergunningen verzorgen. Afhankelijk van uw nationaliteit en de reden waarom u naar Italië verhuist, heeft u mogelijk een visum nodig om legaal in het land te kunnen verblijven. U kunt meer informatie vinden over de vereisten voor uw specifieke situatie op de website van de Italiaanse overheid of door contact op te nemen met de Italiaanse ambassade in uw land van herkomst.

Zoeken naar Woningen

Eenmaal u uw visa en vergunningen op orde heeft, is het tijd om naar een woning te zoeken. Er zijn veel opties beschikbaar, van traditionele appartementen en huizen tot moderne loft-stijl woningen en kasteelvilla’s. Overweeg uw budget, locatie en stijlvoorkeur om de beste optie voor u te vinden. Online platforms zoals Idealista en Immobiliare kunnen u helpen bij het vinden van beschikbare woningen in de gewenste locatie.

Verkenning van de Lokale Cultuur

Italië staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur en biedt veel kansen om nieuwe ervaringen op te doen. Van het bezoeken van historische monumenten en musea tot het proeven van lokale gerechten en het meedoen aan lokale festivals, er is altijd iets te ontdekken in Italië. Ga op verkenning in uw nieuwe omgeving en probeer nieuwe activiteiten uit om een ​​deeper begrip te krijgen van de lokale cultuur en tradities.