Blog Details

Home / Blog Details
0 Comments oktober 27, 2021

Waar moet u opletten bij een internationale verhuizing binnen Europa

Een internationale verhuizing is een groot avontuur en er zijn een hoop dingen die u moet regelen. U zult een spannende tijd voor de boeg hebben, met de volgende tips zorgt u ervoor dat u niets vergeet.

Een verhuisbedrijf voor uw inboedel

Bespaar uzelf de stress van het verhuizen van uw spullen en huur een verhuisbedrijf in. Door een verhuisbedrijf in te huren weet u zeker dat uw eigendommen in goede handen zijn. Een verhuisbedrijf heeft namelijk vakmensen in dienst die veel ervaring hebben met het verplaatsen van zwaar meubilair en kwetsbare spullen. Daarbij hoeft u zich geen zorgen te maken over de plaats, want verhuizers weten goed hoe ze een verhuiswagen zo effectief mogelijk moeten inladen. Bovendien brengt het verhuisbedrijf uw inboedel van deur tot deur, mits uw oude en nieuwe woning bereikbaar zijn per wagen. Terwijl het verhuizen van uw inboedel verzorgd wordt, kunt u even op adem komen. Neem vooral ook de tijd om rust te nemen, bijvoorbeeld door een film te kijken of even een weddenschap te plaatsen via een bookmaker zoals bet777.be. Op deze manier houdt u de verhuizing leuk voor uzelf en bent u uitgerust als u in uw nieuwe woning aankomt.

In- en uitschrijven

Om van een ander land uw nieuwe verblijfplaats te maken, zult u zich uit moeten laten schrijven bij uw gemeente in België. Denk hierbij aan uw woonadres, maar ook aan uw dokter, tandarts, verzekering, sportschool en meer, dit gebeurt namelijk niet vanzelf. Voor uw zorgverzekering geldt doorgaans een termijn van drie maanden, dus als u langer dan drie maanden in een ander land verblijft, dan zult u een zorgverzekering in het betreffende land zullen moeten afsluiten. Nog een tip, vergeet niet de geldigheid van uw paspoort te checken. Het zou vervelend zijn als u uw paspoort kort na uw verhuizing moet vernieuwen.

Visum

Controleer tevens of u een visum nodig heeft en wat de regels zijn voor een verblijfsvergunning. Binnen de Europese Unie kunt u doorgaans een bepaalde tijd zonder problemen verblijven, maar na een verloop van een aantal maanden zult u zich daar moeten inschrijven. Daarnaast hoeft u uw inboedel niet in te voeren, want binnen Europa mag u gewoon vrij reizen met uw inboedel. Dit maakt het verhuizen via een vrachtwagen de goedkoopste optie voor een verhuizing binnen Europa.

Belasting

Als u na uw verhuizing nog inkomsten krijgt uit of bezittingen heeft in België, dan moet u mogelijk nog steeds belasting in België betalen. Als u voor uw eigen bedrijf blijft werken, dan zult u waarschijnlijk moeten beslissen of u ingeschreven wilt blijven staan in België of uw nieuwe thuisland. Controleer de regelgeving zodat u geen slachtoffer wordt van dubbele belasting.

Adreswijziging

Vergeet daarnaast niet om op tijd uw adreswijziging door te geven. Voor complete informatie kunt u het beste contact opnemen met de Belgische ambassade in het land waar u naartoe zult verhuizen. Zij kunnen u alles vertellen over documenten en andere zaken die u moet regelen over uw nieuwe thuisland.

Pensioen

Het kan handig zijn om te controleren of u nog recht heeft op uw pensioen zodra u naar een ander huis verhuist. In een aantal landen heeft u zelfs na een verhuizing nog recht op uw pensioen, maar het kan ook voorkomen dat u slechts een gedeelte uitgekeerd krijgt, deze regeling verschilt per land.

Huidige koopwoning

Nog iets om over na te denken, wilt u uw huidige koopwoning definitief verkopen of blijft u het een tijd doorverhuren? Als u geen koopwoning heeft, dan hoeft u hier uiteraard niet over te beslissen. Door uw woning niet direct te verkopen, heeft u nog iets achter de hand in het ongelukkige geval dat uw verhuizing niet goed uitpakt.